Lichamelijk & mentaal in

Active Dog Sport richt zich op het verbeteren van de algemene fitheid van gezonde sport- en huishonden. Voor therapiehonden bent u bij ons niet aan het juiste adres. Onze trainingen zijn er op gericht om uw hond nóg beter in zijn vel te krijgen.

Waarom fitness voor honden?

Lichaamsbewustzijn is goed voor honden van elke leeftijd. Het voorkomt blessures en zorgt voor een betere motoriek. Tijdens de fitness sessies wordt gewerkt aan balans, lenigheid en het sterker maken van spieren.

Daarnaast staat het plezier in het doen van de oefeningen centraal. Dat het aanleren van oefeningen mentaal veel van een hond vraagt wordt vaak onderschat. Variatie, plezier, focus en rust zijn daarom sleutelwoorden tijdens de fitness lessen.

Active Dog Sport

ADC biedt een gevarieerd programma om je hond mentaal en fysiek in topconditie te krijgen. 

Onze fitnessinstructeurs hebben zelf op hoog niveau deelgenomen aan de wedstrijdsporten IGP (José Stienstra) en behendigheid (Lisanne Pistoor).

Tarieven fitnesstraining

Fitness privéles – 1 hond & baas €30.00 per 30 minuten

Duo fitness – 2 honden & baasjes €37.50 per 30 minuten

Leermethode

  • positief
  • niet controleren, maar aanleren
  • leren vanuit rust & vertrouwen
  • uitgaan van het individu

Fitness bij Active Dog Care

  • professionele begeleiding
  • professionele & veilige toestellen
  • motoriek, balans & mentaal
  • geen revalidatie

Fitness instructeur

Sinds 2018 richt ADC zich steeds meer op sporthonden en fitte huishonden. Dit komt natuurlijk voort uit het feit dat José Stienstra met haar eigen honden al jarenlang op hoog niveau actief is in de wedstrijdsport.

Een paar keer per jaar komt er een fysiotherapeute voor honden naar Active Dog Care voor mensen die de algehele fitheid van hun honden willen laten checken.

Begin 2019 volgde José Stienstra een 5-daagse opleiding gecombineerd met thuisstudie; ‘Basis Fitness Training Hond’. Met het behalen van dit certificaat behoort zij tot de eerste lichting gecertificeerde Fitness Trainers.

Jose Stienstra - oprichter Active Dog Care
Previous
Next

José Stienstra heeft ruim 30 jaar ervaring in de IGP-sport. Ze behaalde met haar honden veel prijzen, waaronder het prestigieuze Wereldkampioenschap in 2018.

Daarnaast geeft José les in zowel IGP, gehoorzaamheid als een gevarieerd aanbod aan cursussen. Via privéles biedt zij bovendien professionele ondersteuning.

Vanuit haar passie voor honden heeft José onnoemelijk veel cursussen, workshops en lezingen gevolgd.