ADC behendigheid cursus
Dagen
Uren
Minuten
U kunt zich niet meer inschrijven voor deze cursus.

2022di27sep18:4519:30Behendigheidscursus dinsdagavond | blok 3Gesloten voor inschrijving18:45 – 19:30 Kosten: € 118,00

Instructeurs: Minke Nijboer, Shelley Vlasveld
Aantal lessen: 8
Aantal weken: 8
Kosten: € 118,00

Eisen deelname: vanaf 12 mnd
Max. aantal deelnemers: 6
Inschrijven via MyScholing

Behendigheid

Behendigheid is een tak van de hondensport, waarbij plezier en samenspel tussen hond en baas centraal staan. De honden leren diverse hindernissen te nemen onder leiding van de baas. Deze toestellen zijn onder andere een tunnel, een wip, een dakschutting en diverse sprongen. 
 

Belangrijk in de behendigheid is de band tussen baas en hond, verder vraagt deze sport discipline, uithoudingsvermogen en durf van hond en baas. 

 
In de beginnerscursus worden de toestellen aangeleerd, aan de hand van de normen van de F.C.I., en wordt er een eenvoudig parcours gelopen.
 
In de gevorderde cursus wordt er meer nadruk gelegd op  accuratesse en snelheid. Ook wordt het parcours moeilijker. 
 

Voor wie?

In principe kan iedereen aan de cursus meedoen. Wel is het belangrijk dat je hond in goede conditie is. Daarnaast moet de hond minimaal 12 maanden oud zijn en geen agressief gedrag vertonen naar andere honden of mensen. De cursus is niet geschikt voor dogachtigen of andere grote hondenrassen.
 

Aantal lessen?

Er worden 10 lessen gegeven, inclusief examen.
 

De lessen worden alleen gegeven bij veilige weersomstandigheden.  De lessen gaan door bij minimaal 4 cursisten. In een groep kunnen maximaal 6 combinaties meedoen. Afhankelijk van het aantal deelnemers worden de groepen in gedeeld.