Opvoedservice op woensdag

Eigenaren van de opvoedservicehonden krijgen standaard een video met duidelijke handvaten om de oefeningen thuis voort te zetten. 

Vooraf reserveren via MyCare

Opvoedservice is een extra dienst van de dagopvang

Waarom opvoedservice?

In de opvoedservice gaan we individueel met uw pup of (jonge) hond aan de slag. Bij deze individuele basisopvoeding stellen we de volgende doelen:

  • Bench training
  • Het makkelijk om- en afdoen van halsband of tuig
  • Niet opspringen
  • Het bijbrengen van de basiscommando’s zit, af en hier komen
  • Wandelen zonder trekken
  • Omgaan met mensen op straat
  • Omgaan met omgevingsprikkels
  • Socialiseren met soortgenoten van verschillende leeftijden in de dagopvang
Met de opvoedservice legt u een goede basis voor een fijne en sociale gezinshond.

Jong geleerd is oud gedaan

In de fase van pup tot jonge hond wordt de belangrijkste basis gelegd. Voor honden gaat het gezegde ‘jong geleerd is oud gedaan’ letterlijk op. Daarom is de beginperiode het perfecte moment om in uw hond te investeren.
 
Het aanleren van gewenst gedrag kost veel tijd en energie tijdens het eerste levensjaar. Na een enerverende dag in de dagopvang zal uw hond weinig energie hebben om ’s avonds nog punten uit de basisopvoeding bijgebracht te krijgen. En de kans is groot dat uw hoofd daar na een dag werken ook niet naar staat. Active Dog Care biedt dan een uitkomst.
 
Uw hond zal tijdens de dagopvang één op één begeleiding krijgen van José Stienstra. Mocht u tegen specifieke opvoedingsproblemen aan lopen dan kunt u dit melden en zal hier waar mogelijk aandacht aan worden besteed.

Training

De training tijdens de opvoedservice wordt uitgevoerd door José Stienstra. Zij is een professional met heel veel ervaring. José kijkt naar de individuele hond en stemt het trainingsprogramma volledig af op uw hond. Haar trainingsmethode is positief. Traint u graag met een clicker? Dan wordt hier rekening mee gehouden en zal tijdens de opvoedservice de clicker ook worden ingezet.

Het is raadzaam om naast de opvoedservice op woensdag enkele privélessen te plannen. Zo kan José Stienstra u aanleren hoe u het beste kunt omgaan met de stof die uw hond tijdens de opvoedservice heeft aangeleerd. Het is voor uw hond erg prettig als de commando’s en manier van trainen thuis en bij Active Dog Care overeen komt.

We doen ons best om u via videomateriaal een impressie te geven van wat er tijdens de opvoedservice is gedaan.

Opvoedservice op woensdag

Gaat uw hond op woensdag naar de dagopvang? Dan kunt u uw hond ook inschrijven voor de ADC Opvoedservice. U kunt dit doen in CATEGORIE C in het online reserveringssysteem MyCare.

LET OP: u kunt uw inschrijving in MyCare pas definitief maken, nadat u met uw hond een intake heeft gehad op de locatie van Active Dog Care. Als de intake goed is verlopen probeert Active Dog Care uw inschrijving binnen 24 uren te activeren.

Pas als u aan alle voorwaarden heeft voldaan (zie hiervoor ook de Algemene Voorwaarden) kunt u afspraken inplannen voor uw hond.