Trainingsveld hondenschool Active Dog Care in Groningen

Spelenderwijs leren

Bij hondenschool Active Dog Care staat het creëren en behouden van een sterke band tussen mens & hond centraal. Dit gaat gemakkelijker als mens & hond elkaar goed leren aanvoelen en begrijpen.

Per hond en eigenaar zal dit er anders uitzien. Bij honden speelt het ras en de afkomst vaak een grote rol. Het deskundige team van Active Dog Care kan u hierbij goed begeleiden.

Iris KoekkoekBazin van Nova
Lees verder
Samen met mijn labradoodle pup Nova ben ik hier begonnen met puppycursus. Ontzettend goede begeleiding op het niveau waar jij en je hond aan toe zijn. Zeeeeer tevreden en zie er naar uit om verder te trainen!
Iris van HouwelingenBazin van Yoshi
Lees verder
Recent met de pup begonnen bij ADC voor opvang en scholing, en nu al zeer positief over. Personeel is uiterst begaan met de dieren en koppelt met filmpjes terug wat de pup heeft geleerd tijdens de introductiecursus voor opvang. Hij had het zo naar zijn zin gehad dat ie liever wilde blijven! Cursussen zijn divers voor alle niveaus en in kleine groepjes, waarbij telkens aandacht is voor elk uniek hond-baas koppeltje. Daarnaast heeft ADC voor mij een onverwacht probleem zeer klantvriendelijk opgelost. Hier blijf ik graag naartoe gaan!
Stephanie KooymanBazin van Indy
Lees verder
Met behulp van de zeer kundige medewerkers van Active Dog Care is ons hondje alsnog gesocialiseerd. Ze staan je met raad en daad bij en kunnen je ondersteunen in het (her)opvoeden van een herplaatser. Absoluut een aanrader! Voor de hond is het een groot feest om hier naar toe te mogen!!
Martin JongsmaBaas van Tygo
Lees verder
Zeer deskundig advies en goede begeleiding.
Stefan FeenstraBaas van Ollie
Lees verder
Zeer fijne dagopvang voor honden! Daarnaast een ruim aanbod aan cursussen. Erg fijn.
Ellen LangelandBazin van Skyler
Lees verder
Super leuke en goede hondenschool 😊
Previous
Next
Teckel Lucas Hoopers
Hoopers hondencursus

Bij ons bent u welkom met zowel uw pup als volwassen hond.

Het is niet altijd even gemakkelijk om uw hond op te voeden tot een vrolijke, gehoorzame huishond. Daarom moet u zich in zijn wereld inleven, welke gebaren, welke signalen geeft uw hond af. Pas als u deze begrijpt, kunt u uw puppy of hond duidelijk maken wat u van hem verlangt en pas dan begrijpt u wat de hond van u wil.

Wij gaan er van uit dat gehoorzaamheid alleen maar tot stand kan komen wanneer baas en hond een hecht koppel, een twee-eenheid, vormen. Daarom staat in de cursussen, naast het gedrag van de hond, vooral de houding van de baas centraal. Wij doen dus aan koppelvorming.

Dat is dan ook de reden dat er in de cursussen veel aandacht besteed wordt aan theoretische kennis. Immers, als u niet weet hoe en waarom een hond reageert, kunt u vervolgens niet reageren op de hond. Want een hond doet wat ie moet doen. Hij kan niet anders.

U wilt als hondeneigenaar een prettige huisgenoot die zich aan de regels houdt, geen anderen tot overlast is, vriendelijk is tegen bezoek en geen gevaar voor zijn omgeving.

Uit bovenstaande kan worden opgemaakt dat er niet één methode bestaat. Elke baas maar ook elke hond is anders, elke combinatie, elk koppel is uniek. Daarom proberen wij de cursussen zoveel mogelijk op maat te geven. Doordat wij de leerprincipes begrijpen is het voor ons mogelijk om middels diverse methoden uw hond en u te onderwijzen.

Door het samenbundelen van krachten staan wij sterk op een groot gebied binnen de opvoeding van uw honden. Wij werken volgens deze algemene uitgangspunten:

  • Een positieve leermethode
  • Niet “controleren” maar aanleren
  • Consequent gedrag aanleren aan de baas
  • Wees een autoriteit zonder autoritair te zijn

Wat heeft u nodig tijdens de lessen:

  • Het vaccinatieboekje (eerste cursusdag)
  • Een leren of nylon riem van circa 1.50 meter, een gewone halsband
  • Een speeltje en voldoende en zeer kleine lekkere en voor de hond uiterst interessant ruikende beloningsbrokjes of worst
  • Eventueel een clicker
  • Gepaste kleding. De meeste lessen worden op een besloten grasveld in de buitenlucht gegeven

Indien de weersomstandigheden (veel regen of sneeuw, vorst) het niet toelaten te trainen vanwege gevaarlijke omstandigheden voor uw hond en u zelf, zullen in overleg de cursusdagen verschoven worden. Kijk daarom een uur voor aanvang van uw les op de email cq WhatsApp of er een bericht op staat over een eventuele annulering van de les.

Aanmelden kan door het inschrijfformulier in te vullen en aan ons te zenden.
Betaling graag gepast contant op de eerste cursusdag. Daarom vragen wij u een kwartier voor aanvang aanwezig te zijn om deze administratie in orde te kunnen maken.

Sluit Menu
X
X