Trainingsveld hondenschool Active Dog Care in Groningen

Spelenderwijs leren

Bij hondenschool Active Dog Care staat het creëren, behouden en versterken van een unieke band tussen mens & hond centraal. Dit gaat gemakkelijker als mens en dier elkaar begrijpen en aanvoelen.

Per hond en eigenaar zal dit er anders uitzien. Bij honden zijn ras, karakter en afkomst vaak van grote invloed. Het deskundige team van Active Dog Care begeleidt u graag bij het leren van de taal van uw hond. Betere communicatie leidt automatisch tot een betere verstandhouding.

U bent welkom met zowel pup als volwassen hond

Het is niet altijd makkelijk om uw hond op te voeden tot een vrolijke, gehoorzame huishond. Daarom moet u proberen u in te leven in de wereld van uw hond:

 • Welke signalen geeft hij af?
 • Wat kunt u concluderen uit zijn gedrag?

Pas als u dit begrijpt, kunt u uw pup/hond op een begrijpelijke manier duidelijk maken wat u van hem verlangt. U zult dan ook beter begrijpen wat de hond van u wil.

Bij Active Dog Care geloven we dat gehoorzaamheid alleen tot stand komt als de baas en hond een hecht koppel, een twee-eenheid, vormen. Naast het gedrag van de hond is de houding van de baas erg belangrijk. We doen dus eigenlijk aan koppelvorming.

Doel

Als eigenaar wenst u een prettige huisgenoot die:

 • zich aan de regels houdt.
 • geen overlast veroorzaakt.
 • vriendelijk is tegen bezoek.
 • aangenaam is in de omgang.
 • geen gevaar is voor zijn omgeving.

Cursus op maat

Er bestaat niet één leermethode. Elke baas en elke hond is immers anders. Elke combinatie is uniek en moet op zoek naar een passende manier om die twee-eenheid te vormen. Dit betekent dat de instructeurs van Active Dog Care de cursussen zoveel mogelijk op maat proberen te geven. Doordat wij kennis hebben van leerprincipes en de manieren waarop honden communiceren is het voor ons mogelijk om door middel van verschillende methoden u en uw hond te onderwijzen en begeleiden.

Wij werken volgends de volgende algemene uitgangspunten:

 • positieve leermethode
 • niet ‘controleren’ maar aanleren
 • de baasjes consequent gedrag aanleren
 • leren om een autoriteit te zijn zonder autoritair te doen

Aanmelden

In ons cursusaanbod vindt u een overzicht van de huidige en toekomstige cursussen. Als u op de betreffende cursus klikt vindt u meer informatie over de cursus en over de mogelijkheden om u direct via MyScholing in te schrijven.

Op de cursuspagina leest u bovendien wat u mee moet nemen naar de eerste les. Wilt u graag op de hoogte gehouden worden? Volg ons dan op de Facebookpagina over ADC Scholing; hier vindt u actuele foto’s, video’s en berichten over de Hondenschool. Bent u ook geïnteresseerd in het reilen zeilen van de dagopvang? Volg dan ook de Facebookpagina over ADC Dagopvang.

Teckel Lucas Hoopers
Hoopers hondencursus
Iris KoekkoekBazin van Nova
Lees verder
Samen met mijn labradoodle pup Nova ben ik hier begonnen met puppycursus. Ontzettend goede begeleiding op het niveau waar jij en je hond aan toe zijn. Zeeeeer tevreden en zie er naar uit om verder te trainen!
Stephanie KooymanBazin van Indy
Lees verder
Met behulp van de zeer kundige medewerkers van Active Dog Care is ons hondje alsnog gesocialiseerd. Ze staan je met raad en daad bij en kunnen je ondersteunen in het (her)opvoeden van een herplaatser. Absoluut een aanrader! Voor de hond is het een groot feest om hier naar toe te mogen!!
Martin JongsmaBaas van Tygo
Lees verder
Zeer deskundig advies en goede begeleiding.
Stefan FeenstraBaas van Ollie
Lees verder
Zeer fijne dagopvang voor honden! Daarnaast een ruim aanbod aan cursussen. Erg fijn.
Ellen LangelandBazin van Skyler
Lees verder
Super leuke en goede hondenschool 😊
Vorige
Volgende