ADC TEAM

Minke Nijboer

Ik ben vanuit huis opgegroeid met honden. Mijn vader werkte en fokte vroeger met stabijhonden.

Toen Rex (kruising Labrador/Stabij) in mijn leven kwam ben ik pas echt serieus gaan trainen bij een hondenschool. Met Rex ben ik behendigheid gaan doen doen en heb ik diverse wedstrijden gelopen. Ook met succes.

Tijdens een open dag zag ik een demonstratie van Dogdancing. Kunstjes doen met je hond op muziek. Dit leek mij zo ontzettend leuk om te doen dat ik de overstap maakte naar Dogdancing freestyle.

Met Luna (kruising Hollandse Herder/ Mechelse Herder) ging ik de africhting in. Luna kwam uit een echte werklijn, beide ouders waren politiehond. Recreatief heb ik ook behendigheid met haar gedaan.

Met mijn nieuwe aanwinst Yuki (Hollandse Herder uit Le Dobry lijn) blijf ik in de africhting en hoop ik mijn doelstelling te bereiken.

Bij diverse hondenscholen waar ik trainde, workshops volgde of les gaf heb ik veel geleerd. Ook heb ik op naam van een hondenschool waar ik destijds trainde een eigen hondenschool mogen draaien. Dit was een leuke en leerzame ervaring. Ik had hier veel plezier tijdens de trainingen in gedrag en gehoorzaamheid, dogdancing en puppycursussen.

Honden en hondensport is echt mijn passie. Mensen zeggen ook altijd: “Als jij over honden begint wordt je gelijk enthousiast.” En dat klopt.